Uw bedrijf online promoten

Uw bedrijf online promoten in de Sociale Media.

Uw doelgroep is waarschijnlijk de meeste tijd online via hun computers, tablets en smartphones. Een groot deel van die tijd wordt doorgebracht op de sociale media. Waarom zou u daar geen gebruik van maken en uw bedrijf online promoten? Het is tenslotte gratis. Het kost u alleen wat van uw tijd.

Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van social media en andere services om bedrijven en producten te promoten. Bijna iedereen zoekt tegenwoordig alles op het gebied van, entertainment, nieuws en informatie online. Er zijn miljoenen mensen op Facebook en Twitter en op online forums vindt je duizenden mensen met dezelfde interesses en verlangens. Speel daarom in op die zaken die mensen bezig houdt en die gerelateerd zijn aan uw product of dienst. Maak gebruik van relevante social media, blogs, online communities en Google services. Het zal zeker zijn vruchten afwerpen.

Maak pagina’s aan op Facebook en wordt lid van relevante Facebook groepen of start zelf een groep

U kunt naast uw persoonlijke Facebook account zoveel pagina’s aanmaken als u wilt. Desnoods een voor elk product. De pagina’s functioneren geheel zelfstandig en zijn niet aan elkaar gekoppeld. U kunt iedere Facebook pagina een eigen look & feel geven enuw product of dienst uitlichten en promoten.
Het grote voordeel van de Facebook groepen is dat je bepaalde informatie en media kunt delen met een specifieke afgeschermde groep mensen. Zo kun je deze Facebook functionaliteit perfect inzetten als marketingtool. Door waardevolle informatie middels exclusiviteit te delen met bepaalde klantengroepen of door kortingscodes kenbaar te maken aan een gesloten groep kun je de relatie met je klanten verbeteren en intensiveren.

Gebruik Instagram, Pinterest en YouTube

Instagram en Pinterest zijn waarschijnlijk de meest kleurrijke en gemakkelijkste social media om een ​​publiek op te bouwen. Alles draait hier om afbeeldingen. Dus als je tastbare producten verkoopt, zijn deze sites beslist een extra marketingtool voor jou.
Gebruik YouTube om je producten onder de aandacht te brengen. Open een kanaal en plaats demonstratiefilmpjes, product innovaties, geef uitleg en laat de werking van de producten zien.

Uw bedrijf online promoten in communities en forums

De kans is groot dat er online forums gewijd zijn aan onderwerpen die relevant zijn voor uw business. En ook lokale forums zijn uitstekend geschikt om uw product of dienst onder de aandacht te brengen.

Word lid van de forumgemeenschap, respecteer de forumregels en doe mee. Maak geen directe reclame, maar zoek gewoon de beste manier om uw product of dienst terloops onder de aandacht te brengen. op een natuurlijke, vanzelfsprekende manier.
Internationaal zijn Reddit, Digg en Craigslist zeer drukbezochte forums met duizenden gebruikers. Voor zakelijke ideeën, marketing tips en algemene feedback moet u eens kijken op http://www.reddit.com/r/business/. Onder de subreddits vindt u o.a. forums voor starters en kleine bedrijven.

Zet uw bedrijf op Google Maps

Dit is een van de meest effectieve manieren om mensen te laten zien waar uw bedrijf is gevestigd. Probeer het zelf maar eens, u krijgt direct de resultaten te zien, voorzien van telefoonnummers, adres en een kaart.

Uw bedrijf online promoten met artikelen op blogs

Zoek naar een blog die voor uw bedrijf relevant is en vraag de eigenaar of u een gastbericht bij hen kunt plaatsen check that. Dit wordt veel gedaan door zowel particulieren als bedrijven. In marketing kringen geldt dit als een van de betere manieren om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Vraag dan ook of u een link naar uw website in de post mag plaatsen. Of vraag of zij een giveaway willen hosten.

Kijk nog eens kritisch naar uw eigen website

Natuurlijk moet u een eigen website hebben. Een bedrijf zonder online aanwezigheid is sowieso niet meer geloofwaardig en roept wantrouwen op. Zorg dat de website actueel is en een uitstraling heeft die goed bij uw bedrijf of product past. Als de website ook maar enigszins gedateerd aandoet, zijn bezoekers direct verdwenen, dus ook het webdesign speelt een enorme rol. Langer dan vier jaar gaat een ontwerp niet mee, dan is het echt verouderd.